Kada početi s njegom protiv prvih bora?

Mnoge od nas sigurno se pitaju kada je pravo vrijeme za početak korištenja tretmana i krema protiv prvih bora na licu.

Neke od nas možda misle da im to još uvijek ne treba, da imaju dobre gene, i neke čak da je dovoljno samo očistiti šminku sa lica prije spavanja i to najčešće rade nekim marketinški dobro popraćenim, no ne i kvalitetnim odnosno “praznim” sredstvom za uklanjanje make-up-a.

Znate što? Svi ti razlozi su ok i prihvatljivi, i hvala Bogu na genetici i mladolikom izgledu, i marketingu i reklamama i svemu ostalom vezanom za kozmetiku. Da svega toga nema pitam se što bi žene radile, gdje i u što bi ulagale svoje vrijeme i kojim bi se poslom ja bavila ????

Međutim kako vrijeme prolazi, danas pogotovo, svi imamo osjećaj da leti, naša koža polako i sigurno gubi svoja svojstva, tonus, elastičnost, vitalnost, boju i mekoću.

Slobodno uživajte u svojoj koži sada, baš onakvoj kakva je, i nemojte se pitati da li bi ona željela nešto, treba li joj išta, da li je možda gladna ili žedna.. i kakva bi mogla biti za par godina, sve do jednog juta kad se probudite, pogledate u ogledalo i uhvati Vas panika, ružan osjećaj tužne opuštene, sive, umorne kože sa dodatkom bora oko očiju.. pa malo i na čelu… i iznad usana, ili iznad nosa. I ako tome dodamo loše vrijeme, PMS i koja neželjena kila gore na vagi..

Možete zamisliti kakav je to osjećaj za Vas ? Stvarno želite doživjeti taj osjećaj? Ako ste žena i vodite brigu o sebi sigurna sam da je Vaš odgovor NE!

Zato Vam želim dati osnovne informacije o njezi kože lica kako biste uživali u njezinoj ljepoti, bili ponosni na njen prirodan, zdrav i njegovan izgled u nadolazećim godinama.

Nakon 25- te godine života dolazi do propadanja i gubitka kolagena u koži, koji je zaslužan za mladenački izgled kože. Kolagen omogućuje koži da bude zategnuta, čvrsta i puna života. Njegovim napuštanjem koža gubi vitalnost i počinju se stvarati prve bore. Kako bismo to odgodili i dugo, jako dugo dobivali komplimente na račun svojih godina kako izgledamo mlađe nego što zapravo jesmo, trebamo se početi brinuti o svome licu na vrijeme, a to je upravo između 25 -30 godine života.

Zato ako imate između 25 i 30 godina dobro je da obratite pažnju na stručnu njegu kože lica u kozmetičkom salonu minimalno 1 u 2 mjeseca i pravilnu njegu kod kuće, naravno uz stručni savjet kozmetičara, a ne prodavačice u drogerijama ili parfumerijama, koje nemaju pojma o koži. O razlici između proizvoda dostupnih u ljekarnama, parfumerijama ili drogerijama i onih profesionalnih koji postoje isključivo u kozmetičkim salonima možete pročitati u zasebnoj temi.

Ukoliko imate pitanja ili teme o kojima biste voljeli saznati više, pišite mi.

Vrlo rado ću podijeliti svoje stručno znanje i iskustvo sa Vama, kako bih Vam omogućila da sami donesete najispravniju i najbolju odluku za dugoročno zadovoljstvo u postizanju vaših vlastitih ciljeva vezanih uz ljepotu i zdravlje. Budite ono što jeste, i zapamtite, postepena i redovita njega je najbolja investicija za dugotrajan mladenački izgled kože.

Pretplata na novosti

Ostale novosti