Egipatska depilacija


Odakle naziv Egipatska depilacija?
stresOpće je poznato da su egipćanima izgled i duhovnost bili najbitnije stvari, naročito ženama.

U starom Egiptu su tretmani i masaže sa šećernom pastom bili izuzetno cjenjeni, te ih je koristila i sama Kleopatra. Modernim trendovima i svijesti o prirodnim sastojcima ova drevna znanja i vještine ponovo su zaživjele.
Šećer, voda i sok od limuna sastojci su šećerne paste koja se koristi za uklanjanje dlačica. Njezin sastav je potpuno prirodan, bez konzervansa, aditiva, ljepila i boje. 
Dlačice tretirane šećernom pastom rastu rjeđe, svjetlije i mekše. Tijekom vremena, folikuli i korijen potpuno oslabi, što je rezultira gotovo potpunim prestanakom rasta. 
Ova metoda je posebna jer čupa i do 90% dlačica iz korijena. Posebno se preporuča za depilaciju osjetljivih područja kao što su bikini zona, ispod pazuha, lice i ruke, kao i osobama s osjetljivom kožom.

 

Kako se izvodi?
Ovo je iznimna vrsta depilacije jer prilikom depiliranja koža ostaje mekana i glatka, bez iritacija i crvenila! Prije same depilacije koža se čisti, odnosno odmaščuje od prirodne masnoće, specijalnim losionom, potpuno osuši prirodnim talk puderom, koji ne zatvara pore kao obični dječiji puderi.

Depilacija šećernom pastom izvodi se ručno, nanosi se u suprotnom smjeru od rasta dlaka, što omogućava da mikročestice šećera uđu u pore, obaviju dlaku te ju izvuku bez lomljenja … Nakon depiliranja koristi se određen proizvod namjenjen za područje koje se depiliralo.

To može biti:

RATHANY-losion… Profesionalni proizvod koji vlaži, umiruje, njeguje i hladi kožu.

MIRACULUM-ulje… Služi za umirivanje. Srž ovog proizvoda čini kombinacija ulja na bazi jojobe, lavande i čajevca koje izvrsno djeluje na sve upalne procese (akne, čireve) i cevenilo na koži. Ovo blagotvorno ulje vlaži,omekšava kožu, a ujedno ne začepljuje pore.

LYLI-krema… bogate teksture koja sadrži ulja anisa, sezama i geranije. Ova krema djeluje izuzetno omekšavajuće i pomaže pri otvaranju pora. Temeljena na prirodnim sastojcima osigurava učinak kao kemijski peeling. Prisutstvo E vitamina njeguje i čini kožu prirodno sjajnom.

ACV-losion… Nježna emulzija na bazi jabučnog octa. Koristi se kod uraslih dlačica kako bi se smanjio i zbjegao problem urastanja dlačica. Njegovom primjenom omekšava se površinski sloj kože kako bi dlačica lakše izašla na površinu. Losion ujedno i njeguje kožu. Idealan je za veće površine kao npr.noge.

Prednosti egipatske depilacije

Prednosti egipatske depilacije su:


  • 100% prirodan proizvod
  • antialergijski
  • bez iritacija
  • koža ostaje glatka i mekana
  • rješava probleme uraslih dlačica
  • dlačice se depiliraju kratke
  • manje bolna metoda
  • učestalom primjenom razmak od 2 depilacije se produžuje čak i do 6 tjedana.

Egipatska depilacija video


Depilacija voskom


Ova depilacija već dugi niz godina, postoji gotovo u svakom kozmetičkom salonu, no ipak svugdje je različita.

Najčešće se u praksi koriste praktični grijači u koje se umeću patrone voska različitog sastava i kvalitete. Ovakva vrsta depilacije naziva se hladna depilacija,iako je vosak relativno topao naziv je dobila po temperaturi taljenja voska koja je puno niža od temperature vrućeg voska.

Za depilaciju voskom poželjno je da dlačice budu oko 1cm dužine kako bi se mogle odstraniti apsolutno sve dlačice. Ukoliko su dlačice kraće postoje i druge metode koje ih mogu ukloniti.

Kod ove depilacije vrlo je važno da vosak bude ugodne temperature da se na kožu nanese iznimno tanak sloj voska te najbitnije od sveg,da trakica kojom se odstranjuju dlačice bude povučena pod što oštrijim kutem, velikom brzinom i spretnošću. Nakon depilacije koristi se specijalno ulje koje odstranjuje višak voska, blago smiruje te spriječava neugodno ljepljenje hlaca za našu kožu.

Ovakva depilacija preporuća se onima koji imaju nešto čvršću kožu i nisu skloni iritacijama, ljudima koji su u stisci s vremenom ili u slučaju da na depilaciju sa šećernom pastom klijent dođe sa predugim dlačicama.